facebook twitter

PARK Tennis

Tennis vereniging Amstelveen

shadow_left
shadow_right

Nieuws

Ballenmachine Lobster te huur

Nu te huur bij PARK Tennis: de lobster ballenmachine.


Een ballenmachine kan goed gebruikt worden om een bepaalde slag te verbeteren. Je stelt de machine in op een bepaald punt en krijgt continu dezelfde ballen waarbij je na elke bal even denkt hoe de volgende net iets anders kan/moet zodat op een gegeven moment de slag er perfect in zit. Dit betekent dan echter nog niet dat je deze slag in een wedstrijd ook perfect slaat. Je krijgt de bal dan net even anders toegespeeld en de spanning van een wedstrijd zorgt ook niet altijd voor een perfecte bal. Daarom is het goed om de slag die tijdens een training met het ballenkanon is ingeslepen, eerst in een aantal trainingspartijtjes uit te proberen. Eigenlijk kunnen alle slagen behalve de service goed getraind worden. Ook het trainen van volleys kan heel goed met de ballenmachine. Het steeds sneller aanspelen van de volleys en varieren op forehand en backhand zorgt ervoor dat je de volley compacter gaat uitvoeren en meer naar de bal stapt in plaats van te wachten tot de bal bij jou is. Er zijn duurdere ballenmachines die een optil mechanisme hebben waardoor deze ook vanuit de hoogte een service kan spelen en je hiermee de servicereturn kunt trainen.

Voor een trainer is het ballenkanon een hele mooie ondersteuning als het apparaat met een afstandsbediening is te besturen. Je kunt dan bij de leerlingen aan de andere kant van het net gaan staan terwijl het ballenkanon perfecte ballen voor de leerlingen aanspeelt en dat heeft een groot voordeel ten opzichte van een normale les waarbij je als trainer óf aan de andere kant de ballen aanspeelt, óf je bij een leerling staat terwijl de ballen minder perfect door een mede leerlingen wordt aangegeven. Je kunt zo de leerlingen van zeer dichtbij ondersteunen en adviseren en tussendoor de machine even stopzetten om iets uit te leggen. Een verkeerd gebruik van de ballenmachine is echter als de trainer de ballenmachine laat schieten en dan bij het apparaat blijft staan (of aan de kant gaat zitten) zodat hij even rust heeft.

Afhankelijk van de features van het apparaat zijn er nog wel een aantal leerzame en nuttige onderdelen van het ballenkanon. Door de ballen horizontaal te varieren kun je trainen op het sneller reageren en constanter terugslaan van de ballen tijdens een rally. Door verticaal (hoogte) te varieren kun je trainen op het nemen van risico bij kortere ballen en vastheid bij diepe ballen, daarnaast kun je trainen op het doorlopen naar het net en het afmaken via volley/smash. De geavanceerdere ballenmachines hebben ook een volledig willekeurig programma waarbij je van te voren niet weet waar de bal komt en deze diep of kort achter het net en op forehand en backhand gespeeld wordt. Dit is met name leuk tijdens evenementen waarbij je bijvoorbeeld mag blijven staan totdat je een bal mist.

 

Tarief exclusief baanhuur is Euro 25,- per uur.

 


posted by PARK Tennis © on Sunday 21 August 2011, 10:30