facebook twitter

PARK Tennis

Tennis vereniging Amstelveen

shadow_left
shadow_right

Nieuws

KNLTB-pas

Dit jaar biedt PARK Tennis de mogelijkheid voor abonnementhouders om een
KNLTB-pas aan te vragen voor het zomerseizoen 2012.

Met deze pas heeft u toegang tot alle officiële competities op landelijk,
regionaal en districtsniveau en duizenden open toernooien per jaar. Alleen
met een KNLTB-pas kunt u meedoen aan deze competities en toernooien.

Interesse? Klik hier om uw voorinschrijving voor de KNLTB-pas te doen.
Bij voldoende animo zal PARK Tennis overgaan tot de definitieve aanvraag van
deze passen.

Wij houden u op de hoogte.

Tot ziens op PARK Tennis,

Manuel van der Knaap

posted by PARK Tennis © on Friday 17 February 2012, 10:30

Abonnement

Beste PARK Tennis lid,
 
Met genoegen kijken wij terug op een geslaagd eerste seizoen PARK Tennis. Wij hebben vele positieve reacties van u mogen ontvangen, dat stemt ons hoopvol voor de toekomst.
 
Hierbij willen wij u graag informeren over de nieuwe PARK Tennis abonnementsvormen voor 2012.
 
Als PARK-abonnementhouder heeft u de mogelijkheid uw Classic-abonnement om te zetten naar een Club-abonnement voor 99 euro meer. Nieuwe leden betalen hier 229 euro voor. U kunt dan onbeperkt vrijspelen zonder 5 euro baantoeslag p.p.p.u. op een van onze tennisbanen. Om uw abonnementsvorm te upgraden klik hier of ga naar www.parktennis.nl/membership
 
Daarnaast is er voor seizoen 2012 de mogelijkheid om een KNLTB bondsnummer te verkrijgen bij PARK Tennis. Hiermee kunt u meedoen aan alle landelijke open tennistoernooien. Prijzen en verdere informatie sturen wij u in februari toe en vermelden wij op onze website.
 
Wij wensen u een goed 2012.
 
Tot ziens op PARK Tennis,
 
Manuel van der Knaap
 
 
Classic    99 euro (+ eenmalige privéles voor nieuwe leden)
Royal    229 euro (vrijspeelkaart voor nieuwe leden)
Club     198 euro (vrijspeelkaart voor bestaande leden)

posted by PARK Tennis © on Friday 6 January 2012, 22:38

Ballenmachine Lobster te huur

Nu te huur bij PARK Tennis: de lobster ballenmachine.


Een ballenmachine kan goed gebruikt worden om een bepaalde slag te verbeteren. Je stelt de machine in op een bepaald punt en krijgt continu dezelfde ballen waarbij je na elke bal even denkt hoe de volgende net iets anders kan/moet zodat op een gegeven moment de slag er perfect in zit. Dit betekent dan echter nog niet dat je deze slag in een wedstrijd ook perfect slaat. Je krijgt de bal dan net even anders toegespeeld en de spanning van een wedstrijd zorgt ook niet altijd voor een perfecte bal. Daarom is het goed om de slag die tijdens een training met het ballenkanon is ingeslepen, eerst in een aantal trainingspartijtjes uit te proberen. Eigenlijk kunnen alle slagen behalve de service goed getraind worden. Ook het trainen van volleys kan heel goed met de ballenmachine. Het steeds sneller aanspelen van de volleys en varieren op forehand en backhand zorgt ervoor dat je de volley compacter gaat uitvoeren en meer naar de bal stapt in plaats van te wachten tot de bal bij jou is. Er zijn duurdere ballenmachines die een optil mechanisme hebben waardoor deze ook vanuit de hoogte een service kan spelen en je hiermee de servicereturn kunt trainen.

Voor een trainer is het ballenkanon een hele mooie ondersteuning als het apparaat met een afstandsbediening is te besturen. Je kunt dan bij de leerlingen aan de andere kant van het net gaan staan terwijl het ballenkanon perfecte ballen voor de leerlingen aanspeelt en dat heeft een groot voordeel ten opzichte van een normale les waarbij je als trainer óf aan de andere kant de ballen aanspeelt, óf je bij een leerling staat terwijl de ballen minder perfect door een mede leerlingen wordt aangegeven. Je kunt zo de leerlingen van zeer dichtbij ondersteunen en adviseren en tussendoor de machine even stopzetten om iets uit te leggen. Een verkeerd gebruik van de ballenmachine is echter als de trainer de ballenmachine laat schieten en dan bij het apparaat blijft staan (of aan de kant gaat zitten) zodat hij even rust heeft.

Afhankelijk van de features van het apparaat zijn er nog wel een aantal leerzame en nuttige onderdelen van het ballenkanon. Door de ballen horizontaal te varieren kun je trainen op het sneller reageren en constanter terugslaan van de ballen tijdens een rally. Door verticaal (hoogte) te varieren kun je trainen op het nemen van risico bij kortere ballen en vastheid bij diepe ballen, daarnaast kun je trainen op het doorlopen naar het net en het afmaken via volley/smash. De geavanceerdere ballenmachines hebben ook een volledig willekeurig programma waarbij je van te voren niet weet waar de bal komt en deze diep of kort achter het net en op forehand en backhand gespeeld wordt. Dit is met name leuk tijdens evenementen waarbij je bijvoorbeeld mag blijven staan totdat je een bal mist.

 

Tarief exclusief baanhuur is Euro 25,- per uur.

 


posted by PARK Tennis © on Sunday 21 August 2011, 10:30
« 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »